BUG: Script Error Placing Figures (RC1) [FIXED]

An archive for tracking bugs that have already been fixed
smatt1001
General
Posts: 107
Joined: Fri Feb 17, 2006 12:36 pm
Location: VA

BUG: Script Error Placing Figures (RC1) [FIXED]

Post by smatt1001 » Mon Jun 05, 2006 10:25 am

I get a script error when placing figures on the map.

It doesn't happen every time but it seems to run in sets, i.e 2-3 times in arow and then no problems, repeat.


It has occured both when I was logged in to host a game and when I wasn't

I'm running the June 5 RC on Windows X64
Well, if BRPG someday becomes a household name (at least among gamer households), smatt1001 will be able to boast that he was the first person in the world to buy a license.

User avatar
Omnidon
Site Admin
Posts: 2186
Joined: Mon Feb 06, 2006 7:46 pm
Location: NY State, USA
Contact:

Post by Omnidon » Mon Jun 05, 2006 4:14 pm

Is it just a script error or is it an all-out crash?

If it's a crash then perhaps this is the bug you're having?

http://www.battlegroundsgames.com/phpBB ... .php?t=395

smatt1001
General
Posts: 107
Joined: Fri Feb 17, 2006 12:36 pm
Location: VA

Post by smatt1001 » Mon Jun 05, 2006 4:41 pm

no it's just a script error. BRPG doesn't crash it will keep functioning. I'm trying to replicate it now with little success
Well, if BRPG someday becomes a household name (at least among gamer households), smatt1001 will be able to boast that he was the first person in the world to buy a license.

User avatar
Omnidon
Site Admin
Posts: 2186
Joined: Mon Feb 06, 2006 7:46 pm
Location: NY State, USA
Contact:

Post by Omnidon » Mon Jun 05, 2006 4:43 pm

Yeah I got the bug you had. Every time I tried to place a figure, it would give a script error. It would allow me to say Continue, but I couldn't place figures.
It went away when I restarted BRPG.

This happened just after I deleted UserPref.txt, so it's probably a bug in loading the preferences.

User avatar
Omnidon
Site Admin
Posts: 2186
Joined: Mon Feb 06, 2006 7:46 pm
Location: NY State, USA
Contact:

Post by Omnidon » Mon Jun 05, 2006 5:03 pm

Yes, I was able to repeat it by deleting UserPrefs again. The first time BRPG loads when the UserPrefs are deleted, it replaces the file with a default version but still fails to load it. You probably had the bug because you were loading an old UserPrefs from a previous version, or BRPG failed to load it for some other reason.

User avatar
heruca
Developer
Posts: 9382
Joined: Sun Nov 20, 2005 11:58 pm
Location: Buenos Aires, Argentina
Contact:

Post by heruca » Mon Jun 05, 2006 7:28 pm

Is there any text in the error message?
:arrow: Please help spread the word about BRPG and BGE, and never hesitate to tell me how I can make them better suit your gaming needs.

User avatar
Omnidon
Site Admin
Posts: 2186
Joined: Mon Feb 06, 2006 7:46 pm
Location: NY State, USA
Contact:

Post by Omnidon » Mon Jun 05, 2006 9:17 pm

Image

As soon as Select is clicked (after UserPrefs.txt is deleted), it gives this script error.
Clicking Yes does not crash BRPG, but the script error will continue happening until BRPG is restarted.

I tested it in RC1 and it did not happen. It's new to RC1.

User avatar
heruca
Developer
Posts: 9382
Joined: Sun Nov 20, 2005 11:58 pm
Location: Buenos Aires, Argentina
Contact:

Post by heruca » Mon Jun 05, 2006 10:01 pm

Thanks for the info.

If you are deleting the UserPref file while BRPG is running, that might be the cause of the error message. I'll investigate the matter shortly.
:arrow: Please help spread the word about BRPG and BGE, and never hesitate to tell me how I can make them better suit your gaming needs.

User avatar
Omnidon
Site Admin
Posts: 2186
Joined: Mon Feb 06, 2006 7:46 pm
Location: NY State, USA
Contact:

Post by Omnidon » Mon Jun 05, 2006 10:11 pm

Nope, I close BRPG before deleting it.

After deleting it, I launch BRPG and BRPG creates a new prefs file, but it fails to load the one it created. That's why it needs to be restarted.

User avatar
heruca
Developer
Posts: 9382
Joined: Sun Nov 20, 2005 11:58 pm
Location: Buenos Aires, Argentina
Contact:

Post by heruca » Tue Jun 06, 2006 7:13 am

Possible fix:

Open the file "UserPref2.txt".

If the contents look like this:
,Center,Mahogany Table

Edit the contents to look like this:
"Clear",Center,Mahogany Table

Save the file, close it, then launch BRPG. Let me know if the issue is fixed by doing this.

I've also added code to v1.0 that fills in default values should if fail to load them from this file.
:arrow: Please help spread the word about BRPG and BGE, and never hesitate to tell me how I can make them better suit your gaming needs.

User avatar
Omnidon
Site Admin
Posts: 2186
Joined: Mon Feb 06, 2006 7:46 pm
Location: NY State, USA
Contact:

Post by Omnidon » Tue Jun 06, 2006 7:48 pm

Hmm I don't even have a UserPrefs2, just UserPrefs, and all it contains is:

Code: Select all

1,2,4,Square,Black,100,1,30,988,4,1276
But anyway, I now think my theory was incorrect, because I got this bug in the middle of testing the health halos:

Image

Whatever the bug is, it can also be saved in an encounter, because it would come back whenever I loaded that encounter:

http://allinyourmind.net/images/BRPG/testinghealth5.bge

User avatar
heruca
Developer
Posts: 9382
Joined: Sun Nov 20, 2005 11:58 pm
Location: Buenos Aires, Argentina
Contact:

Post by heruca » Tue Jun 06, 2006 8:51 pm

It's definitely a corrupted Encounter file. There's sizable chunks missing from the tail end of the last Cronuspt figure, and this continues through all of the Squidy figures. I'll double-check the code for saving Encounters, but there's a good chance I may have already fixed this last night.
:arrow: Please help spread the word about BRPG and BGE, and never hesitate to tell me how I can make them better suit your gaming needs.

User avatar
heruca
Developer
Posts: 9382
Joined: Sun Nov 20, 2005 11:58 pm
Location: Buenos Aires, Argentina
Contact:

Post by heruca » Tue Jun 06, 2006 8:53 pm

By the way, did you happen to save the Encounter once or twice while making it, or only once after it was completed?
:arrow: Please help spread the word about BRPG and BGE, and never hesitate to tell me how I can make them better suit your gaming needs.

User avatar
Omnidon
Site Admin
Posts: 2186
Joined: Mon Feb 06, 2006 7:46 pm
Location: NY State, USA
Contact:

Post by Omnidon » Tue Jun 06, 2006 9:15 pm

I had saved that one 4 times while making it, but each time with different file names.

The first save I had to throw out because it wasn't loading at all, so I started over and made these:

http://allinyourmind.net/images/BRPG/testinghealth2.bge

http://allinyourmind.net/images/BRPG/testinghealth3.bge

http://allinyourmind.net/images/BRPG/testinghealth4.bge

(And this is the one posted above)
http://allinyourmind.net/images/BRPG/testinghealth5.bge

I never save over an existing filename.

User avatar
heruca
Developer
Posts: 9382
Joined: Sun Nov 20, 2005 11:58 pm
Location: Buenos Aires, Argentina
Contact:

Post by heruca » Tue Jun 06, 2006 10:43 pm

startinghealth2.bge is valid, the rest are corrupted.

You can stop testing now. :)
:arrow: Please help spread the word about BRPG and BGE, and never hesitate to tell me how I can make them better suit your gaming needs.

User avatar
Weezoh
General
Posts: 196
Joined: Mon Feb 06, 2006 10:24 pm
Location: NE Ohio
Contact:

Post by Weezoh » Wed Jun 07, 2006 8:02 pm

I'm getting the error every time so far. v1.0 RC

The error message is Object expected


I'm just trying to place squiddy on the default grass.

I can't seem to find the mentioned preferences file
Macbook Pro
Intel iMac
Mac os 10.5.4

--
Weezoh

User avatar
heruca
Developer
Posts: 9382
Joined: Sun Nov 20, 2005 11:58 pm
Location: Buenos Aires, Argentina
Contact:

Post by heruca » Wed Jun 07, 2006 10:34 pm

You can force one to be created by setting custom prefs in each of the two Preferences screens.

Edit:
Here is where those files are stored on Mac OS X:
[YourUserFolder]:Library:Application Support:Macromedia:Director MX 2004:BRPG Sneak Preview.osx:Prefs:
:arrow: Please help spread the word about BRPG and BGE, and never hesitate to tell me how I can make them better suit your gaming needs.

User avatar
Omnidon
Site Admin
Posts: 2186
Joined: Mon Feb 06, 2006 7:46 pm
Location: NY State, USA
Contact:

Post by Omnidon » Wed Jun 07, 2006 10:38 pm

In windows, the preference file is located:
C:\Documents and Settings\Administrator\Application Data\Macromedia\Director MX 2004

(Replace administrator with your windows account name. That's a hidden folder so you may have to adjust your folder viewing options).

User avatar
heruca
Developer
Posts: 9382
Joined: Sun Nov 20, 2005 11:58 pm
Location: Buenos Aires, Argentina
Contact:

Post by heruca » Wed Jun 07, 2006 10:43 pm

Thanks, Omnidon. :)
:arrow: Please help spread the word about BRPG and BGE, and never hesitate to tell me how I can make them better suit your gaming needs.

User avatar
Steel Rat
General
Posts: 123
Joined: Thu Nov 24, 2005 4:54 pm
Location: Oak Harbor, WA
Contact:

Post by Steel Rat » Fri Jun 09, 2006 1:38 pm

I got the originally reported error upon first installing (unzipping) and running RC 1.0. After closing it and opening it the next day I didn't get the error.
Steel Rat
Infinite Ordnance: Military RPG supplements
RPGMapShare.com - Free map and mapping object repository.

User avatar
heruca
Developer
Posts: 9382
Joined: Sun Nov 20, 2005 11:58 pm
Location: Buenos Aires, Argentina
Contact:

Post by heruca » Fri Jun 09, 2006 1:47 pm

heruca wrote:Possible fix:

Open the file "UserPref2.txt".

If the contents look like this:
,Center,Mahogany Table

Edit the contents to look like this:
"Clear",Center,Mahogany Table

Save the file, close it, then launch BRPG. Let me know if the issue is fixed by doing this..
Correction:
Edit the contents to look like this (no quotes):
Clear,Center,Mahogany Table
:arrow: Please help spread the word about BRPG and BGE, and never hesitate to tell me how I can make them better suit your gaming needs.

User avatar
Omnidon
Site Admin
Posts: 2186
Joined: Mon Feb 06, 2006 7:46 pm
Location: NY State, USA
Contact:

Post by Omnidon » Fri Jun 09, 2006 2:55 pm

And I still don't have a UserPref2.txt ;-)
Just UserPref.txt and License.txt in windows application data.

User avatar
Weezoh
General
Posts: 196
Joined: Mon Feb 06, 2006 10:24 pm
Location: NE Ohio
Contact:

Post by Weezoh » Fri Jun 09, 2006 3:15 pm

to get the #2 pref file you must make a change on page 2 of the prefs.

I modified my files per the first example and it fixed my problems. for monday though I think i'm going to back up to 1,0,9a unless I redo the encounters this weekend. does the rc 1 have the same transfer problems of figures ( the ?s) anyone know?
Macbook Pro
Intel iMac
Mac os 10.5.4

--
Weezoh

User avatar
heruca
Developer
Posts: 9382
Joined: Sun Nov 20, 2005 11:58 pm
Location: Buenos Aires, Argentina
Contact:

Post by heruca » Fri Jun 09, 2006 8:09 pm

Weezoh wrote:to get the #2 pref file you must make a change on page 2 of the prefs.
Correct.
Weezoh wrote:I modified my files per the first example and it fixed my problems.
Yay!
Weezoh wrote:For monday though I think i'm going to back up to 1,0,9a unless I redo the encounters this weekend. does the rc 1 have the same transfer problems of figures ( the ?s) anyone know?
Surprisingly, I don't think anyone else has reported a problem with figure transfers in 1.0.9a or later. Doesn't necessarily mean it isn't there, of course.
:arrow: Please help spread the word about BRPG and BGE, and never hesitate to tell me how I can make them better suit your gaming needs.

User avatar
Omnidon
Site Admin
Posts: 2186
Joined: Mon Feb 06, 2006 7:46 pm
Location: NY State, USA
Contact:

Post by Omnidon » Fri Jun 09, 2006 10:31 pm

I haven't tested BRPG online yet. I've been trying to get one of my players to test it out, but he just wants to wait till it's ready to be used for our games.

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests