"Macromedia projector has stopped working"

B.O.B.
Soldier
Posts: 10
Joined: Mon Dec 19, 2016 11:36 am

Re: "Macromedia projector has stopped working"

Post by B.O.B. » Mon Apr 03, 2017 11:01 am

So Win 98 mode is technically working but less then ideal. For instance, it has seemed to have lost my floating user license.
It is also giving me mondo grief about my maps that are > 4k. Before the app decided to completely stop working, it handled maps > 4k just fine.

User avatar
heruca
Developer
Posts: 9319
Joined: Sun Nov 20, 2005 11:58 pm
Location: Buenos Aires, Argentina
Contact:

Re: "Macromedia projector has stopped working"

Post by heruca » Tue Apr 04, 2017 8:23 am

BRPG has never handled maps greater than 4000x4000 pixels well. The reason is that the Fog of War feature can't generate images large enough to cover the entire map.

Is your GM license unaffected? Odd about your Floating License being lost. It might be that Win 98 expects preferences files in a different location on your hard drive than Win 10 does. This forum thread contains the correct filepaths where prefs files should reside for BRPG to "see" them. You might try copying them over from the Win 10 location to the Win 98 location.
:arrow: Please help spread the word about BRPG and BGE, and never hesitate to tell me how I can make them better suit your gaming needs.

Xochi

Re: "Macromedia projector has stopped working"

Post by Xochi » Tue Jun 20, 2017 10:36 pm

Hi All,

Same issue so its just more of a confirmation at this time. Safe Mode works. Windows 98 compatibility sorta works (It likes to have script errors and just crash anytime I do anything like switch from square to hex.) So its currently unusable.

User avatar
heruca
Developer
Posts: 9319
Joined: Sun Nov 20, 2005 11:58 pm
Location: Buenos Aires, Argentina
Contact:

Re: "Macromedia projector has stopped working"

Post by heruca » Wed Jun 21, 2017 8:19 am

Bummer! I was under the impression that it worked OK in Win 98 compatability mode. :(
:arrow: Please help spread the word about BRPG and BGE, and never hesitate to tell me how I can make them better suit your gaming needs.

Xochi

Re: "Macromedia projector has stopped working"

Post by Xochi » Wed Jun 21, 2017 11:36 am

Is there anything you'd like me to screenshot or test in order to aid you with this bug? I am always open to helping developers best I can.

User avatar
heruca
Developer
Posts: 9319
Joined: Sun Nov 20, 2005 11:58 pm
Location: Buenos Aires, Argentina
Contact:

Re: "Macromedia projector has stopped working"

Post by heruca » Wed Jun 21, 2017 11:40 am

It's not really a bug on my end. Everything was working fine until a new version of an nVidia video card driver was pushed out via a Windows Update. It pretty much depends on them fixing the bug they introduced.
:arrow: Please help spread the word about BRPG and BGE, and never hesitate to tell me how I can make them better suit your gaming needs.

Xochi

Re: "Macromedia projector has stopped working"

Post by Xochi » Wed Jun 21, 2017 11:51 am

Welp looks like its the waiting game for me.

User avatar
heruca
Developer
Posts: 9319
Joined: Sun Nov 20, 2005 11:58 pm
Location: Buenos Aires, Argentina
Contact:

Re: "Macromedia projector has stopped working"

Post by heruca » Fri Jun 23, 2017 10:34 am

Try removing "ShockWave 3D Asset Xtra" from the "Xtras" folder and see if that allows the app to launch.

Another thing to try, which I am re-posting from another forum:
"Another solution I found:In the Nvidia control panel, in the tab Global Settings, CUDA GPU value, put to nothing, or uncheck the card you have."

I have also seen it suggested that installing an older nVidia driver (368.81) might allow Director-based apps to run.
:arrow: Please help spread the word about BRPG and BGE, and never hesitate to tell me how I can make them better suit your gaming needs.

NiteSite
Cannon Fodder
Posts: 4
Joined: Sun Mar 06, 2016 5:39 pm

Re: "Macromedia projector has stopped working"

Post by NiteSite » Mon Oct 02, 2017 2:38 am

heruca wrote:
Fri Jun 23, 2017 10:34 am
Try removing "ShockWave 3D Asset Xtra" from the "Xtras" folder and see if that allows the app to launch.

Another thing to try, which I am re-posting from another forum:
"Another solution I found:In the Nvidia control panel, in the tab Global Settings, CUDA GPU value, put to nothing, or uncheck the card you have."

I have also seen it suggested that installing an older nVidia driver (368.81) might allow Director-based apps to run.
So putting it in windows 98 mode works BUT constant script errors and when you try to save anything the file name box is missing from the windows so almost not usable.

Removing Shockwave 3D Asset.x32 did let the program start but it would also give script errors and act funky.

My fix (so far) has been to going into the Nvidia control panel -> Manage 3d Settings -> Program settings -> ADD bgrpg to the list -> chose CUDA - GPUs and select none. No need to reboot at all.

so far that has worked for 2 sessions. I am hoping there is a fix for this. Running it without CUDA makes all menus blue and does not give it that 3D button look just flat blue rectangles.

User avatar
heruca
Developer
Posts: 9319
Joined: Sun Nov 20, 2005 11:58 pm
Location: Buenos Aires, Argentina
Contact:

Re: "Macromedia projector has stopped working"

Post by heruca » Tue Oct 03, 2017 10:49 pm

Thanks for sharing your finding, NiteSite. That info should prove useful.

Is there any chance the save dialogue box IS appearing but UNDER the main window?

In Win98 mode, is it possible to choose another theme, perhaps one that makes the UI controls appear more visually appealing?
:arrow: Please help spread the word about BRPG and BGE, and never hesitate to tell me how I can make them better suit your gaming needs.

Post Reply